Belanca jaja u prahu proteini za mišićnu masu

jajaBelanca od jaja u prahu predstvaljaju odličan izvor proteina za mišićnu masu. Koriste se i u kuhinji za pripremu raznih jela, ali pošto su bogata proteinima, belanca u prahu posebno jedu oni koji vežbaju u teretani (kao i ostali sportisti), za dobijanje na mišićnoj masi. Belance u prahu je prirodno, sadrži preko 80% proteina i dobra je zamena za slične prirodne i veštačke proizvode za mišićnu masu. Oni koji ga do sada nisu koristili, trebalo bi da razmisle o tome. Kupuje se u prodavnicama zdrave hrane.

Kako se uzima belance u prahu

Belance u prahu se uzima na različite načine. Kao što smo rekli, dodaje se hrani i tako se jede. Međutim, oni koji ga koriste za mišićnu masu žele da ga uzmu na brzinu, kao dodatak ishrani, a ne da prave tamo neke specijalitete. Oni znaju zašto ga uzimaju i šta im je cilj. Tako da se uglavnom pravi neka mešavina, kao šejk. Ide mleko, belance u prahu i još neki dodaci da poprave ukus. Sastojci se ubace u blender i miksuju.

Belanca u prahu doziranje

Ono što je važno znati je da 20 grama belanca u prahu menja 6 belanaca od jajeta. Uzima se obično jedna puna supena kašika na dan, a to je oko 20 grama.

Dobre strane upotrebe belanca u prahu

Prednost upotrebe belanca u prahu kao proteina za mišićnu masu, je u tome što su sasvim prirodna. Soja koja se često pominje kao sjajan izvor proteina je sada, opravdano ili neopravdano, na lošem glasu zbog mogućnosti da je gmo. Ima i drugih visokoproteinskih dodataka ishrani za mišićnu masu, ali oni obično sadrže zaslađivače i zapravo pitanje je da li i znamo šta sve sadrže. Cena za belance u prahu je  niža od svih proizvoda sličnog dejstva. Sadrži, neki kažu, čak i 90 % proteina i zaista redovna upotreba daje rezultate.

Loše strane upotrebe belanca u prahu

Ono na šta se mnogi korisnici belanca u prahu žale, je ukus. Nepodnošljivo ga je piti samo sa vodom ili mlekom, nego se mora dodavati nešto što će ulepšati ukus. To mogu biti cimet, kakao, med, kao i razno voće. Uz prohlađeno mleko, jogurt ili voćni sok ukus će biti prihvatljiviji. Ostaje da svako otkrije svoju podnošljivu kombinaciju ukusa.
Neki korisnici se žale da usled upotrebe belanca u prahu imaju nadimanje i gasove, dok drugi opet nemaju tih problema.

Ako ste i vi koristili belance u prahu za mišićnu masu, podelite sa nama iskustva u komentarima.

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!