Macina trava za trudnoću kako piti i zatrudneti

ocajnicaIma jedna biljka za koju se veruje kako je dobra za trudnoću, onim ženama koje ne mogu da ostanu u drugom stanju. Macina trava se zove, a narod joj je dao i drugi naziv očajnica, jer je piju žene koje ne mogu zatrudneti. Postavlja se pitanje kako piti macinu travu i zatrudneti. To je stari narodni lek, koji se prenosi sa kolena na koleno. U svetu je ova biljka poznata kao lekovita, ali za neke druge namene se upotrebljava . Za sada ne postoje naučni dokazi da je macina trava za trudnoću, odnosno da poboljšava plodnost i leči sterilitet. Ono što postoji to su iskustva žena koje su koristile čaj od macine trave i nakon toga ostale u dugom stanju. Mnoge od tih žena ga preporučuju i tako se legenda o macinom čaju prenosi i širi dalje. Da li je to puka slučajnost, autosugestija ili macina trava zaista deluje, teško je reći. U svakom slučaju macina trava je na dobrom glasu, kao prirodni lek za sterilitet. One žene koje su koristile macinu travu i nisu uspele da zatrudne, a očajnički žele bebu, tragaju za drugim rešenjima. Uvek treba imati na umu da problem može biti i u partneru, a ne samo u vama.

Kako piti čaj od macine trave

Odlučili ste da probate čaj od macine trave i da bi bili sigurni da je to to, treba vam latinski naziv za ovu biljku, a to je Marrubium vulgare. Sam čaj od macine trave je koristan za varenje i za iskašljavanje, a u narodnoj medicini se preporučuje za regulisanje menstrualnog ciklusa i neplodnost kod žena. Priprema čaja od macine trave nije nimalo teška. Potrebno je da jednu kafenu kašiku macinog čaja, prelijete sa 2 dl ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta, pa onda procediti. Piti 2 do 3 šolje čaja na dan. Pije se pre jela. Pauze se prave u toku menstruacije, kada se čaj ne pije. Čaj od macine trave se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Još nekoliko saveta kako zatrudneti lakše

Mnogi parovi danas u svetu imaju problema sa začećem. Dok nekima to ide kao od šale, drugi se dobro nasekiraju dok dobiju bebu. Ko ima problema sa tim mora da povede računa o ishrani. Raznovrsna hrana sa mnogo vitamina i minerala je poželjna. Alkohol, cigarete i kofein treba eliminisati potpuno. Kako zatrudneti kada ste pod stresom i napeti stalno? Mnogi ne veruju, ali to zaista ima uticaja. Potrebno je opuštanje organizma. Za to su dobre vežbe kojima se to postiže. Joga je dosta cenjena protiv stresa i napetosti. Treba se i potruditi, pa imati odnose bar jednom na dan, u toku ovulacije i nekoliko dana pred ovulaciju. Prema nekim istraživanjima žene koje ostanu da leže u krevetu na leđima 15 minuta nakon odosa, imaju duplo veće šanse da zatrudne.

macina trava

 

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!