Pet tibetanaca vežbe iskustva nuspojave slike video

vezbePet tibetanaca su tibetanske vežbe, koje imaju za cilj da dobro izgledamo i da se dobro osećamo. Kakva su iskustva? Postoje li neke nuspojave? Na kraju pogledajte i video kako se vežbe pet tibetanaca izvode. Potpuno je jasno da samo ishrana, nije jedini preduslov da je čovek zdrav, već mora da postoji neka fizička aktivnost da bi sve upotpunili. Postoji bezbroj načina da vežbate, a ovde u nastavku vam predstavljamo tibetanske vežbe pod nazivom 5 tibetanaca.

Šta su tibetanske vežbe pet tibetanaca

Radi se o pet vrlo jednostavnoih vežbi, koje skoro svako od nas može da odradi. Vežbe se rade svaki dan ujuto i za to vam je potrebno samo nekoliko minuta. Vežbe su pogodne za žene i muškarce. Smatra se da su tibetanske vežbe pet tibetanaca nastale pre više hiljada godina na Tibetu. Osimislili su ih monasi, koji su dugo čuvali ove vežbe u tajnosti. Tek pre dve decenije su otkrivene tibetanske vežbe za širu javnost, jer je objavljena knjiga pet tibetanaca ili fontana mladosti. Iz samog naslova jasno se sugeriše da ove vežbe usporavaju proces starenja. Veruje se da je onaj ko radi ove vežbe u svojevrsnoj prednosti, kad je u pitanju istrajnost, izdržljivost, te harmonija duha i tela. Za najviše dve nedelje, ako se vežbe redovno rade, trebalo bi da osetite značajno unapređenje psihofizičkog stanja. Depresivnost, umor, neispavanost, bolovi u leđima i vratu, te sve ono što koči današnjeg čoveka u svakodnevnim aktivnostima, moguće je otkloniti ili ublažiti sa pet tibetanaca.

pet tibetanaca slike

Kakva su iskustva sa pet tibetanaca

Iskustva su generalno gledano dobra. To je ono što se može zaključiti čitajući komentare osoba koje primenjuju vežbe pet tibetanaca. Međutim, postoje i oni koji nisu zadovoljni, jer su dezinformisani. Nezadovoljstvo se pre svega ogleda u tome, što se ove vežbe negde predstavljaju kao čudotvorne, a one to zaista nisu. Dakle, vežbe 5 tibetanaca mogu da vrate enegiju i uspore starenje, ali ne mogu da zaustave starenje ili da vam skidaju bore sa lica. Ove vežbe definitivno doprinose da se povrati energija, ali ne u toj meri da ćete sa njima moći da istrčite maraton. Treba shvatiti, da se u opisivanju ovih vežbi na internetu, dodaju nerealni epiteti, jer mnogi prodaju brošure i knjige sa tibetanskim vežbama, pa je jasno zašto ih toliko reklamiraju.
Većina ispitanika koji su koristili pet tibetanaca kao prednost ističu:
– začajno više energije nego pre
– bolje spavaju
– poboljšanje raspoloženja
– osećaju se snažnije i mlađe
– poboljšano varenje i metabolizam
– neki mršave, a nekima se definišu mišići
– bolje disanje i držanje
– ublažava menstrualne i menopauzalne tegobe
– jačanje libida

Da li postoje za pet tibetanaca nuspojave?

Neke ozbiljne nuspojave nisu utvrđene. Moguće je da pri započinjanju vežbanja, u prvoj nedelji, bude pojačanog znojenja i češćeg mokrenja. To može biti znak da se organizam čisti. U retkim slučajevima su zabeleženi blaga mučnina, vrtoglavica, glavobolja i grčevi.

Pogledajte kratak video zapis kako se izvode vežbe pet tibetanaca

Share Button

3 mišljenja na „Pet tibetanaca vežbe iskustva nuspojave slike video“

  1. Vezbam tibetance tacno dve godine.Imam 54 godine i ne propustim jutro, a da ne izdvojim 10-tak min. za njihovo izvodjenje.Ono sto je potpuno sigurno je da imam energije kao da mi je upola manje godina, spavam odlicno, ledja me manje bole, nemam nikakvih tegoba iako sam u menopauzi a uz to ,bar tako kazu ,izgledam mnogo mladje od svojih vrsnjakinja. Zato bih ove vezbe svima toplo preporucila jer ne mogu da skode,vec samo da pomognu. Nadjite 10-15 min. vremena za sebe, vase zdravlje, raspolozenje, izgled. 🙂

  2. Izvodim ih redovito peti mjesec i osjećam se odlično. Imam 53 godine, u menopauzi sam, to me najviše motiviralo. Treba biti samo uporan i raditi ih redovito. Nema više bolova u kralježnici, nema više školjacanja u vratu i koljenima. U početku je bilo malo vrtoglavice i mučnine, pa sam prvu vježbu do nedugo radila samo 11 puta, iako sam s ostalima došla do 21 ponavljanja. Radim ih ujutro, odmah nakon ustajanja, natašte. Preporučam svima, jer da ih i najsporije izvodiš, oduzmu ti samo 15-20 minuta

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!