Magnezijum hlorid gel priprema cena upotreba

magnezijum hloridMagnezijum hlorid se koristi spolja kao gel, ulje ili losion. Priprema se i kod kuće tako što se rastvori prah ili kristali u vodi. Cena je pristupačna, a može se kupiti u zdravoj hrani ili apoteci. Upotreba je bezbedna spolja utrljavanjem u kožu, a neki ga koriste i oralno, iako postoje neželjeni efekti.

Šta je magnezijum hlorid

Magnezijum hlorid, koji se još naziva nigari, se dobija isparavanjem morske vode. Izdvaja se iz obične morske soli, natrijum hlorida. Čak i kod dobre, kvalitetne ishrane moguć je nedostatak magnezijuma u organizmu. Magnezijum je veoma važan mineral za zdravlje i vitalnost. Moguće ga je nadoknaditi upotrebom magnezijum hlorida.

Upotreba magnezijum hlorida

Magnezijum hlorid se može piti u prahu tako što se prah rastvori u vodi ili koristiti spolja za kožu. Međutim, mišljenja su podeljena oko oralne upotrebe magnezijum hlorida, jer osim što se navode određene koristi u vidu rešavanja problema sa zatvorom stolice, opuštanjem i slično, postoje i nuspojave. Dakle magnezjum hlorid čisti creva, ali postoje neželjeni efekti koji se najčešće svode na dijareju i narušavanje normalne crevne flore. Trebalo bi konsultovati lekara ili nutricionistu pre upotrebe. U svakom slučaju upotreba magnezijum hlorida spolja, preko kože, je daleko bezbednija varijanta od oralne upotrebe. Zato je pravi savet da upotrebljavate magnezijum hlorid utrljavanjem na kožu.

Kako se koristi magnezijum hlorid spolja

Postoji magnezijum hlorid gel ili magnezijum hlorid ulje koje može da se kupi i koristi se za nanošenje na kožu.  Drugi način je da sami napravite svoj magnezijum hlorid losion. Magnezijum hlorid priprema se tako, što se krupnija zrnca kristali ili prah sipa u flašicu, a potom se doda voda. Otprilike pola pola. Zatim se to ostavi da se rastvori, promućka i već seldećeg dana možete da ga koristite. Može se nanositi svuda po koži, po celom telu (osim intimnih delova i naravno očiju). Može se držati i više sati na koži pre nego što se ispere. Upotreba magnezijum hlorida spolja pozitivno deluje na kožu, ali i ispod kože. Transdermalno (preko kože) uzimanje natrijum hlorida, je vrlo pogodan način za snabdevanje tela magnezijumom.

Dejstvo magnezijum hlorida

Magnezijum hlorid podstiče zdravlje i vitalnost. Neki kažu podmlađuje, ali činjenica jeste da usporava proces starenja. Smatra se lekovitim sredstvom, koje suzbija razne infekcije. Smanjuje grčenje u mišićima i opušta mišiće, koristi se i kod upale mišića. Ublažava bol u vratu i leđima. Koristi se protiv osteoporoze. Smiruje nervni sistem i podiže imunitet. Pomaže kod ekcema, hladnih ruku, depresije, glavobolje.

Share Button

2 mišljenja na „Magnezijum hlorid gel priprema cena upotreba“

 1. Kao i uvek, istina ima više lica, ali jedno je teško osporivo – Nigari dolazi iz Japana, a sve što dolazi iz Japana je radioaktivno. Možda je to glavni razlog zašto niko nije registrovao Nigari kao dijetetski suplement, jer dijetetski suplementi prolaze ispitivanja na RADIOAKTIVNOST.
  Oralna ili Transdermalna upotreba? Opšta preporuka je: Transdermalna, jer oralna podrazumeva dobar želudac i zdrave bubrege. Međutim, kad su u pitanju bubrežni kamenci – ne postoji bolji izbor od oralne upotrebe Mg hlorida. Ne pokreće kamence već ih topi i izlaze kroz mokraću bez ikakvih probleme i nuspojava.
  Zato, potražite Mg hlorid registrovan kao dijetetski suplement, još konkretnije, potražite Mg hlorid od firme „DietFood“ jer taj Mg hlorid je ispitan na teške metale i na radioaktivnost i registrovan je kao DIJETETSKI SUPLEMENT.

  1. Postovani Zeljko

   Niste u pravu. Kao uvoznici NIGARIJA iz Japana
   ODGOVORNO tvrdimo, a za to imamo i odgovarajuce sertifikate o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda, kao i nekoliko sertifikata o odsustvu radioaktivnosti. Roba koja dolazi iz Japana, od katastrofe u Fukusimi,se svaki put testira na radioaktivnost. Tako da se zahteva da je prati odgovarajuci sertifikat, potom kada stigne u Evropu, ponovo se u luci istovara radi analiza, a zatim na granici sa Srbijom po treci put. Tako da nema mesta strahovima. Ukoliko vam ovo nije ubedljivo, obratite se nama kao uvozniku prezentovacemo vam pomenute sertifikate.

   Hema-Kheya-Neye
   uvoznik

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!