Mesečeva dijeta

http://www.besplatne-slike.net Potpuno besplatne slike visokog kvaliteta.Mesečeva dijeta je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih dijeta. Mesečeva dijeta je dobra za detoksifikaciju i relativno brzo mršavljenje.
Ova dijeta ima jedno važno pravilo, a to je da se posti kada je mlad mesec i to 24 sata. Znači
ne treba jesti ništa 24 časa od promene lunarne faze. U toku dijete ne jede se apsolutno ništa, a može se piti voda ili čaj bez šećera, eventualno voćni sok bez šećera. Alkohol i mleko ne dolaze u obzir. U svakom slučaju taj dan treba piti što više tečnosti. U zavisnosti od težine čoveka popiti treba od 2 do 4 litre tečnosti.
U slučaju ”napada” gladi treba popiti čašu cedjenog soka od voća ili povrća. Umerena fizička aktivnost, u vidu šetnje je poželjna.
Ovakav jednodnevni post, na tečnosti, omogućava organizmu odmor i detoksifikaciju, a nema negativan efekat. Smatra se da kada je mlad mesec ova dijeta, odnosno jednodnevni post, daje izuzetne rezultate, pa neki kažu da je moguće oslabiti i do 3 kg u toku jednog dana.
Ova dijeta možda nije idealna za osobe koje trebaju da skinu više kilograma, ali sigurno da je korisna, jer se organizam pročisti. Ipak oni koji žele da smršaju više, mogu da iskoriste priliku, pa da posle jednodnevnog posta, nastave sa lakšom ishranom ili odaberu jednu od dijeta koje smo uvrstili na ovaj sajt.

O mesečevim menama možete se informisati na linku mesečeve mene

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!