Kupus dijeta

Kupus malaKupus dijeta je jedna od starijih dijeta. Često je koriste i u novije vreme, jer po mnogima daje dobre rezultate. Kupus dijeta se smatra jednostavnom i efikasnom.Nije poznat autor kupus dijete. Javlja se i pod drugim nazivima, kao menekenska dijeta, vojnička dijeta supe od kupusa, nova dijeta klinike Mayo, dijeta Dolly Parton itd.

Osnovne karakteristike kupus dijete

Može se reći da je kupus dijeta brza dijeta, jer često traje samo 7 dana. To je minimalno trajanje dijete.
Postoje i duži dijetni planovi. Gubitak težine se bazira na smanjenom unosu kalorija i redukovanom izboru namirnica. Osim čorbe od kupusa, jedu se i mlečni proizvodi, povrće i voće. Peti i šesti dan u ishranu možete uvrstiti ribu i živinsko meso. Čorba od kupusa se može jesti u neograničenim količinama.
Recepti za čorbu treba da budu drugačiji da ne bi svaki dan jeli isto. Kupusu se dodaju i neke druge vrste povrća, tako da je čorba ukusnija i hranjivija. Ostale namirnice se konzumiraju u ograničenim količinama.
Ako primenjujete ovu dijetu samo sedam dana onda i nema nekog rizika za zdravlje. Ako se pak odlučite da duže držite ovu dijetu, trebali bi se konsultovati sa stručnjakom (dijetetičar, nutricionista).

Recept za čorbu od kupusa

1 glavica kupusa
2 šargarepe
1 crveni luk
celer
geršla
Povrće iseckati i kuvati oko sat vremena. Pred kraj dodati so i začine (beli luk, peršun, ljutu papriku).

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!