Dijeta sa heljdom i kefirom jelovnik i iskustva

heljdaDijeta sa heljdom ili heljdina dijeta je dosta zahtevna i teška, ali zato efikasna. Sigurno da i ne može svako da drži ovu dijetu, pa su potrebne konsultacije sa lekarom. Tokom nekoliko nedelja jede se gotovo isključivo kuvana heljda. Uz heljdu može da se pije light kefir sa manjim procentom masnoće. Maksimalno do 1 l kefira na dan.

Kako se kuva heljda

Heljda je žitarica koja ponovo postaje prilično popularna, zbog njene koristi za zdravlje. Priprema se kuvanjem vrlo jednostavno. Šolju heljde uveče potopite u šerpu sa 2 šolje vode i tek narednog dana, kad heljda upije vodu kuvajte je oko 30 minuta. Posoliti minimalno.

Dijeta sa heljdom jelovnik

U ovoj dijeti se može jesti heljda koliko želite. Piti do 1 l light kefira na dan. Pije se 2 l vode na dan. Može se jesti voće, ali ne više od 2 voćke na dan. Ako dobijete napade gladi, popijte pola čaše jogurta i vodu. Dozvoljeno je 150 ml jogurta na dan. Alkohol bolje ne uzimati u toku dijete. Mogu se uzimati multivitaminski preparati tokom dijete i kasnije. Nakon 2 nedelje, koliko dijeta traje, treba napraviti pauzu. Potom za 4 nedelje ponoviti dijetu, po potrebi.

Heljdina dijeta iskustva

Iskustva su takva da većina ljudi koji su probali dijetu sa heljdom i mnoge druge dijete, kažu da je heljdina dijeta jedna od najefikasnijih dijeta. Ishrana heljdom omogućava mršavljenje, ali i čišćenje organizma. Tokom dijete sa heljdom i kefirom moguće je smršati 7 kg za 2 nedelje.

Konsultacije sa lekarom pre početka dijete su obavezne.

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!