Kako do ravnog stomaka

ravan stomakSvake godine pred leto mnogi od nas se pitaju kako do ravnog stomaka. Prošlo je vreme praznika i slava, kao i zimski period, kada se po pravilu bolje jede. Sada ruke trljaju i srećni su oni, koji su zimi marljivo radili vežbe kod kuće ili u teretani, a nisu se mnogo gostili bogato ispunjenom trpezom. Ne može i ne mora svako da ide u tretanu i da ima pločice na stomaku, ali svako može da postigne da bude zadovoljan kad krene na plažu.

Nema brzih rešenja

Treba istaći da brzih rešenja nema. Bez obzira kako dobre vežbe imate ili kakvu dijetu primenjujete, nije realno očekivati rezultete za manje od mesec dana. Naravno sve zavisi od stomaka i količine masnih naslaga na njemu. Primenjujući adekvatne vežbe i ishranu za jedan mesec, više nećete imati čega da se stidite.

Ishrana za ravan stomak

Do ravnog stomaka se može doći ako se pravilno hranimo. Hrana treba biti raznovrsna, a da se pije puno vode. Nema grickalica i slatkiša između obroka. Nema piva i sokova sa šećerom. Nema sedenja po ceo dan ispred televizora ili računara. Večeru treba preskočiti ili večerati rano i lagano jelo. Treba vremena da se hrana svari i želudac mora biti prazan kad idemo na spavanje, inače se sve pretvara u masne naslage, salo na stomaku. Vodite računo o tome šta jedete. Voće, povrće i žitarice sa celim zrnom da dominiraju.

Vežbe za ravan stomak

Poznate su vežbe za ravan stomak i treba ih raditi. Popularni trbušnjaci su uvek dobrodošli i mogu se raditi i kod kuće. Dovoljna vam je podloga za vežbanje, na koju ćete leći na leđa, a noge fiksirate tako da se ne pomeraju, dok vi gornji deo tela izdižete i spuštate. Kada se izdižete izbacujete, odnosno izdišete vazduh, a kada se spuštate udišete.
Ako u vežbe ili rekreaciju ubrajamo kretanje, onda svakako treba spomenuti hodanje ili šetnju. Duge i redovne šetnje mogu značajno doprineti ravnanju stomaka.

Kako do ravnog stomaka posle porođaja

Potpuno je normalno da posle porođaja nemate ravan stomak, a želite da se vrati sve kao pre. Neke žene nose steznike za stomak u vidu širokog pojasa sa čičak trakom. To je korisno. Što više fizičke aktivnosti, kretanja, a što manje sedenja i lagano se sve vraća u normalu. Potrebno je da prođe određeno vreme, a ako ni tad niste zadovoljne, onda se aktivirajte sa vežbanjem.

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!