Peršun i limun za mršavljenje

limun i persunPeršun i limun kada se spoje čine zajedno čaroban napitak za mršavljenje. Ako uzmemo u obzir sve karakteristike i prednosti peršuna i limuna pojedinačno, deluje sasvim logično da kada se pomešaju deluju efikasno na gubljenje kilograma. Nećemo licitirati koliko kilograma se može izgubiti za koliko dana, ali zaista vredi probati ovo piće za mršavljenje. Kako konzumirati peršun i limun? Pa najbolje u vidu soka. Peršun, limun i voda se pomešaju, pa dobijamo lep i koristan napitak.

Sok od peršuna i limuna recept

Listove peršuna i limun kome je odstranjena kora propustite kroz sokovnik. Ko nema sokovnik, može listove peršuna sitno da isecka ručno, seckom ili u blenderu, a limun da iscedi na cediljku. Zatim u sve ovo sipati jednu čašu vode.

Sastojci

1 vezica peršuna
1 limun
1 čaša vode

Dijeta sa peršunom i limunom

Ovaj sok se pije svako jutro pre doručka (na prazan stomak) i tako treba 5 dana, a onda se pravi pauza 10 dana, pa može po potrebi ponovo da se pije. Sok od peršuna i limuna sagoreva kalorije i hrani organizam vitaminima i mineralima. Peršun potpomaže varenje i kao diuretik deluje na izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Peršunov sok je odličan i kod urinarnih infekcija, ali ne treba ga uzimati redovno i u većim količinama od jedne supene kašike na dan. Može da pokrene kamen ili pesak u bubregu, kod onih osoba koje ga imaju. Limun je sjajan za topljenje masnih naslaga i detoksifikaciju organizma. Koristi se limun u raznim dijetama. Danas se sve više upotrebljava kao zdravija zamena za sirće, pri začinjavanju jela, a naročito salata.

Uz već dobro poznatu sassy vodu za mršavljenje, dobili smo još jedan jednostavno pripremljen napitak, koji može biti od pomoći da se skine koji kilogram viška.

Probali ste ovaj napitak? Da li deluje? Podelite sa nama komentar

Share Button

2 mišljenja na „Peršun i limun za mršavljenje“

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!