Pšenična i ječmena trava u prahu

zeleni sokPšenična trava u prahu, kao i ječmena trava, dobijaju se od dehidriranih zelenih listova pšenice i ječma. Produkt je fini zeleni prah, koji se pakuje u teglice i prodaje kao dodatak ishrani. Ovakvi potpuno prirodni suplementi su sve traženiji, zbog svojih zdravstvenih predosti, o kojima ćemo nešto kazati u nastavku teksta. Ove biljke se kupe sa polja, dok su još zelene i mlade travke. Praktično u fazi kad su pune minerala i hlorofila, a kada ih ljudi inače ne koriste. Mnogim domaćim životinjama su ove travke omiljena hrana, ali sveže nisu pogodne za ishranu čoveka, pa se zbog njihovog izuzetno kvalitetnog sastava, došlo na ideju da se koriste dehidrirani listovi pšenice i ječma u prahu. To je svakako prihvatljivije za čovekov probavni sistem. Ovo je super hrana.

Kako se koristi pšenična trava u prahu

Pšenična i ječmena trava u prahu se koriste vrlo jednostavno. Jedna kašika ovog zelenog praha se razmuti u čaši vode i popije. Može se uzimati jednom dnevno ili više puta, ali uvek pre jela. Ako se uzimaju dve ili tri čaše na dan, ne može biti štetno, jer znamo o kakvom je prirodnom proizvodu reč.
Ono čime se ovaj napitak svakako ne može pohvaliti je ukus. Ukus može biti nalik kuvanoj blitvi ili spanaću. Prilično bljutavo, ali vrlo korisno piće.

Koje su zdravstvene prednosti soka od zelenog žita

Sok od zelenog žita
koji se pravi od već pomenutog praha, je veoma bogat hlorofilom. Ima tu i dosta kalijuma, gvožđa, kalcijuma, magnezijuma. Vitamina ima B, C i E. Koristan je antioksidans. Za mnoge stvari je ovaj sok od pšenice i ječma dobar. Za snižavanje pritiska i holesterola. Korisno sredstvo protiv alergija. Izuzetno za želudac i creva, kao podrška procesu varenja hrane. Deluje alkalno i protiv prekomernog lučenja kiseline u želudcu. Kada se popije ovaj zeleni sok ne opterećuje stomak, čak naprotiv, baš mu prija. Umiruje zdravstvene tegobe, kad je prisutna heliko bakterija u želucu. Podržava ph balans u organizmu. Pozitivno deluje na kožu i sprečava prevremeno starenje. Mogu ga koristiti i dijabetičari.

zeleno zito

Share Button

Ostavite odgovor

error: Content is protected !!